Днес е Световният ден на сърцето. Продължаваме хуманната ни инициатива за

...
Днес е Световният ден на сърцето. Продължаваме хуманната ни инициатива за
Коментари Харесай

Георгиев: Днес е Световният ден на сърцето. Продължаваме хуманната ни инициатива за ранната дефибрилация

Днес е Световният ден на сърцето. Продължаваме хуманната ни самодейност за ранната дефибрилация - с образования на общински чиновници от " Метрополитен " и " ЦГМ " и съоръжение с съвременни дефибрилатори на станциите на метрото и публични здания. Фондация Първите три минути към този момент организира образования на работещите на петте най-натоварени метростанции, както и на чиновници от Столичния инспекторат, написа Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска, втори в листата на ГЕРБ-СДС за общински съветници. 

С решение на общинския съвет и по предложение на проф. започнахме с 6 апарата за незабавна помощ при сърдечна аритмия, които към този момент са факт на 5 от най-натоварените станции – „ Орлов мост “, " НДК ", „ Сердика “, „ Стадион Васил Левски “ и „ Витоша “. Предоставихме дефибрилатор и на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община. Голяма компания подари още един дефибрилатор за метростанция " Витоша ".

Очакваме доставка на 20 дефибрилатора, както бе планувано в решението на съвета. Така ще осигурим още 14 дефибрилатора на метростанциите, 4 в общинските лечебни заведения, 2 в градската библиотека и градската художествена изложба.

Оказването на помощ в първите минути е основно за живота на хората, получили сърдечен арест. Колкото по-бързо бъде възобновена циркулацията на О2, толкоз по-голям е шансът мозъчната активност да се възвърне. Вероятността човек да бъде избавен е 70%, в случай че в границите на първите минути му бъде оказана помощ с дефибрилация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР